Keşkek nedir? Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Orta Anadolu yemeği olan Keşkek, genellikle düğün ve bayramlarda yapılan, Anadolu'da yörelere göre farklılıklar göstermekle birlikte temel olarak yarma buğday ve etten oluşan geleneksel bir yemektir.
2011 yılında Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen 6. oturum sonucunda UNESCO tarafından Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine dahil edilmiştir.
Yoğurtlu Keşkek Tarifi
Daha çok meze veya ara sıcak olarak yiyebileceğiniz, tarifi kolay yoğurtlu Keşkek tarifi yapımı için gerekli olan malzemeler:
- 2 su bardağı aşurelik buğday (geceden bol suda ıslanmış)
- 3 veya 4 su bardağı yoğurt (yoğurt sevme tarzınıza bağlı)
- 1 su bardağı küçük doğranmış ceviz
- Tuz, karabiber, pul biber
- Tereyağı
Yapılışı:
- Geceden ısladığınız aşurelik buğdayları süzün ve tencereye alın. Üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ekleyin, önce yüksek, kaynamaya başlayınca ise kısa ateşte kaynatın. Buğday suyunu çektiğinde ve iyice yumuşadığında altını kapatıp, tahta kaşıkla biraz ezin.
- Yoğurtla buğdayı karıştırın, tuz, karabiber ve ceviz ekleyin.
- Tavada pul biber ve tereyağını eritin.
- Sunum tabağına aldığınız yoğurtlu buğday karışımının üzerine tereyağını gezdirin. isteğe bağlı olarak keşkeğin üzerini ceviz, dereotu veya yeşil soğanla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Not:
Ben keşkeğin yanında kızarmış tavuk baget de yaptım ve ikisi harika bir akşam yemeği oldu ;)
Merci
YanıtlaSilHep etli keşkek tarifi görüyorum her yerde bunu ilk kez gördüm. çok beğendik gerçekten. ellerine sağlık
YanıtlaSilGuzel gorunuyor ama kilo yaparmi?
YanıtlaSil