Hamuru için:
- 10gr. kuru maya
- 100ml. süt
- 200ml. kefir
- 100ml. sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4gr.karbonat
- 450-500 gr. un
İç malzemesi:
- 800gr. patates
- 2 adet kuru soğan
- 50ml. sıvı yağ
- 30gr. tereyağı
- tuz, karabiber (isteğe bağlı)
Kızartmak için:
- Ayçiçeği yağı
- Derin tencere veya fritöz
- Süzgeçli kevgir
Hazırlanışı:
Önce iç malzemeyi hazırlayacağız:
- Patatesleri dörde bölüb 15-20 dakika pişirin
- Soğanları küp küp doğrayın
- Teflon tavada önce sıvı yağı ısıtın sonra tereyağını ilave edin. Ardından soğanları tavaya dökün ve altın renk alana kadar yakmadan kavurun.
- Patatesleri derin bir kapa alın, tuz, karabiber ve kavurduğunuz soğanları ekleyip çatal veya patates ezici ile iyice ezin.
- İç malzememiz hazır. Soğumaya bırakın ve hamur için hazırlığa başlayın.
- Hamur yoğurma leğenine veya kaba önce kuru mayayı ekleyin.
- Sıcak sütü kuru mayaya ilave edip karıştırın.
- Oda sıcaklığındaki kefiri, sıvı yağı, tuz, şeker ve karbonatı ekleyip güzelce karıştırın.
- Son olarak unu azar azar ilave edip hamur yoğurup 20-25 dakika dinlendirin.
- Şişmiş hamurdan 20 küçük parça koparıp elinizle yuvarlayın.
- Oklava yardımıyla hamurları yayıp içine hazırladığımız içlik koyup kayık gibi şekil verin.
- Derin bir tencerede veya fritözde kızgın yağda kızartın.
- Pirojkileri kağıt havlu serdiğiniz kapa dizin.
- Afiyet olsun!
İpucu: Pirojkileri çayla yemenizi tavsiye ediyorum.
Çok kolay bir pişi. Sadece yağlı oldu biraz ama lezzetliydi.
YanıtlaSilTarife uyarak yaptım cok guzel oldu. Teşekkürker.
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
SilTesekkur ederim.
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor, mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilMerhaba. Yorumunuz için teşekkür ederim. Deneyince de yorumunuzu merak ediyorum.
Sil