Mavi Badem'li Blog : Evde Dondurma Külahı Tarifi

Kahveni Kendin Yap!

twitter

18 Nisan 2020 Cumartesi

Evde Dondurma Külahı Tarifi


Mutfağınızı dondurma salonu gibi kokutacak kolay tarifli külahları kendiniz yapmayı denemeye ne dersiniz? Hadi, dondurma külahlarını beraber yapalım!



Gerekli Malzemeler: 


  • 2 adet L boy yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 100 gr. un
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Bandırmak için eritilmiş çikolata (isteğe bağlı)
  • Bandırmak için kavrulmuş fındık, fıstık veya renkli pasta süsleri (isteğe bağlı)

Gerekli ekipman: 


Mikser, 
Teflon tava veya tost makinesi

Hazırlanışı


  • Yumurta beyazı, süt, vanilya, şeker ve tuzu karıştırma kapına döküp karıştırın. 1-3 dakika mikserle karıştırdıktan sonra un ve tereyağını ilave edin ve pürüzsüz hamur elde edene kadar çırpın. 
  • Teflon tava veya tost makinenizi ısıtın. 
  • İyice ısınmış tavaya bir çorba kaşığı hamurdan dökerek bir kaşık yardımıyla hızlıca yayın. 
  • 4-5 dakika pişirin, daha sonra çevirin ve 1-2 dakika da diğer yüzü pişirin
  • Pişmiş kalıbı tavadan çıkarın ve hızlıca huni veya koni şeklinde bükün. Bu işlemi sıcakken yapın çünkü soğuduğunda kalıp sertleşecektir. 
  • Dondurma külahlarının hepsini hazırladıktan sonra önce bain-marie usulü erittiğiniz çikolataya, akabinde zevkinize uygun fındık, fıstık veya pasta süslerine bandırın. 
  • Dondurma külahlarınız hazır! 
  • Hava geçirmez saklama kaplarında 2 gün saklaya bilirsiniz ancak en lezzetlisi piştiği gün yenilmesidir. 


Afiyet olsun!




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder