Gerekli Malzemeler:
- 2 adet L boy yumurta beyazı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı süt
- 2 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 100 gr. un
- 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
- Bandırmak için eritilmiş çikolata (isteğe bağlı)
- Bandırmak için kavrulmuş fındık, fıstık veya renkli pasta süsleri (isteğe bağlı)
Gerekli ekipman:
Mikser,
Teflon tava veya tost makinesi
Hazırlanışı
- Yumurta beyazı, süt, vanilya, şeker ve tuzu karıştırma kapına döküp karıştırın. 1-3 dakika mikserle karıştırdıktan sonra un ve tereyağını ilave edin ve pürüzsüz hamur elde edene kadar çırpın.
- Teflon tava veya tost makinenizi ısıtın.
- İyice ısınmış tavaya bir çorba kaşığı hamurdan dökerek bir kaşık yardımıyla hızlıca yayın.
- 4-5 dakika pişirin, daha sonra çevirin ve 1-2 dakika da diğer yüzü pişirin
- Pişmiş kalıbı tavadan çıkarın ve hızlıca huni veya koni şeklinde bükün. Bu işlemi sıcakken yapın çünkü soğuduğunda kalıp sertleşecektir.
- Dondurma külahlarının hepsini hazırladıktan sonra önce bain-marie usulü erittiğiniz çikolataya, akabinde zevkinize uygun fındık, fıstık veya pasta süslerine bandırın.
- Dondurma külahlarınız hazır!
- Hava geçirmez saklama kaplarında 2 gün saklaya bilirsiniz ancak en lezzetlisi piştiği gün yenilmesidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder