Mavi Badem'li Blog : Evde Kal ve Hobi Edin!

Kahveni Kendin Yap!

twitter

23 Mart 2020 Pazartesi

Evde Kal ve Hobi Edin!



Genelde 'İşten zamanım olmuyor', 'ay keşke zamanım olsa da...' diye şikayet edenler  2 gün evde kalınca sıkılmaya başladılar. Arkadaşlar, bırakın bu tavırları! Evde kalmayı fırsata çevirin...Nasıl mı?

1. Online Dil Kursları

Yıl olmuş 2020, sen hala İngilizce nasıl öğrensem, diye kendini hırpalıyorsun. İşte, sana tam zamanı. Aç online siteleri, öğren bedavadan İngilizce gramer, konuşma...ne desen var internette. Hem de bedavadan! Günde sadece 1 saatini ayırsan, neler neler öğrenirsin. 

2. Online Örgü Kursları

Ya, el alem kendine örgü bikini, tarz hırkalar, kazaklar, elbiseler, kimonolar örerken, sen gece gündüz bilgisayar önünde iki büklüm çalışarak kazandığın maaşının yarısını örgü model bikiniye ödüyorsun. Aç pinteresti veya youtube'ı öğren işte örgü modellerini. Hem paran cebinde kalsın, hem de cebinde kalan paranla seksi örgü model bikiniyle hava atacağın tatili programını yap!


3. Online Takı Kursları

Ne zaman tatil köylerinden birine gitsen, illa o sene moda olan bileklik, kolye falan alıyorsun, değil mi? Bak sana tam zamanı. Yaslan koltuğa ve kendine bir birinden şık takılar yap. Yazın da havanı at millete. Hem bir hobin olmuş olur. 

4. Yemek Kursları

En son ne zaman lezzetli bir sofra kurdun? Bir birinden leziz yemekler pişirdin? Hiçbir zaman, değil mi? Hep ya hazır aldın ya da çabucak ama lezzetsiz yemekler yedirdin millete :) İşte sana tam zamanı. Aşçıbaşı ol, demiyorum, en azından birkaç yemeği adam akıllı pişirmeyi öğrenirsin. Evdekilerin de midesi bayram eder. 
Online yemek kursları bul ve pişir o yemeği!

5. Kitap oku, kitap!

Al eline kahveni, otur mis gibi balkonunda. Oku en güzel kitaplarını. Ha bu arada ne okusam diye düşünüyorsan, o zaman sana tavsiye edeceğim kitaplar: 

1. Emile Zola -  Meyhane

2. Gustave Flaubert - Madame Bovary

3. Dostoyevski - Suç ve Ceza

4. Paulo Coelho - 11 Dakika

5. Charles Dickens - İki Şehrin Hikayesi

vs...

6. Blog Aç

Sevdiğin bir şeyler vardır, muhakkak. Örneğin, yemek pişirmek, makyaj yapmak, dikiş dikmek, çocuk büyütmek, roman yazmak, ev temizlemek hakkında tüyolar, otelcilik hakkında...yaptığın iş hakkında... www.blogspot.com üzerinden kendine BEDAVA'dan blog aç ve yazmaya başla. Zamanla da para kazanırsın. 

7. Zayıfla

Aylardır, yıllardır, işe başladığından beri, doğumdan sonra veremediğin o 3,5 kiloyu vermenin tam zamanı. Youtube aç ve spora başla. İşe geri döndüğünde veya karantina bittiğinde herkes sana hayran kalsın. 

8. Cildine bak, lütfen!

İşten sonra maske yapmaya zamanım ve hevesim olmuyor, diyenlerdenseniz, o zaman tam zamanı. Şuraya tıklayarak  güneş lekelerinden, gözaltı morluklar ve kırışıklıklardan kurtula bilirsiniz. 



9. Dolabına göz at!

Bahar ayında genelde herkes gaza gelip güzelce bir alış veriş yapar. Bir ay sonra da yaz gelir ve aldığınız o ilk bahar giysileri son baharda giyilmek için dolaba girer. Şimdi, kalk ve dolabını aç. Yıllardır giymediğin o bluzu, pantolonu, eteği, elbiseyi güzelce kombinle ve yeni bir şey almaya gerek kalmadığını kanıtla! 

 LÜTFEN, YAZI DOYA DOYA YAŞAYABİLMEMİZ İÇİN EVDE KALIN! Zaten evde yapacak bir sürü işiniz var. Balkonunuzu temizleyin, evinize boya badana yapın, paslanmış korkulukları boyayın, banyodaki silikonları güzelce ovalayın...evde kalın ve kendinize hobi bulun!


1 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten. Evde kalarak yapacak o kadar işler var ki.

    YanıtlaSil