2020 yavaş yavaş pılını pırtını toplamış gitmeye hazırlanıyor. Bir sene boyunca çeşitli olaylarla hayatımızı dalgalandıran 2020, gidişinde de bizleri evlere tıkacak gibi. Bu yüzden yılbaşına özel değişik tarifler denenmeye başladı bile. Geçenlerde denediğimiz çok lezzetli bir tarifi yılbaşı sofralarınızda ailenizle keyifle yiyeceğinizi düşünerek paylaşmaya karar verdim.
Böğürtlen reçeli eşliğinde fırında dana bonfile
Bonfile ve antrkot arasındaki fark nedir?
Bonfile ile antrkot birbirine yakın yerlerden çıktığından, genellikle bu iki et birbirine karıştırılır. Bonfile eti gevrektir çünkü içinde iç yağ ve sakatat bağlantıları bulunmaz.
Bonfilede sinir ve yağın hiçbir çeşidi bulunmaz.
Gelelim tarifimize:
Bonfile - 850gr. (Siz bunu arttıra da bilirsiniz)
Patates - 2 adet (ikiye bölünmüş)
Havuç - 2 adet (ortadan ikiye bölünmüş)
Biberiye - 10-15 yaprak
Defne yaprağı - 10-15 adet
Soya sosu - 3 yemek kaşığı
Zeytin yağı - 4 yemek kaşığı
Tuz, karabiber ve kekik
Eşlik etmesi için: Böğürtlen reçeli
Marine edilmesi: Patates ve havuç hariç, yukarıdaki tüm malzemeleri eti fırına vereceğiniz kapta karıştırın ve 2 saat buz dolabında dinlendirin. Etiniz lokum gibi olacaktır.
Pişirilmesi:
Buz dolabından çıkardığınız eti önce döküm tavada mühürleyin. Alttaki fotoğrafta da göreceğiniz gibi mühürledikten sonra etin üst kısmındaki renk değişecektir. Mühürlemenin en büyük önemi etin kendi suyunu içinde saklayarak etin yumuşacık olmasını sağlamaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder