Mavi Badem'li Blog : Türkiye'den Azerbaycan'a Kargo

Kahveni Kendin Yap!

twitter

31 Ekim 2020 Cumartesi

Türkiye'den Azerbaycan'a Kargo


Türkiye'den Azerbaycan'a kargo gönderimi var mı? Türkiye'deki online alış veriş sitelerinden aldığım ürünleri Azerbaycan'a nasıl gönderirim? Türkiye'den Azerbaycan'a kargo kaç günde gider ve gönderi ücreti nedir? Tüm bu ve buna benzer sorularınıza yanıt bulmanız için size birkaç ipucu vereceğim. 


Firmayı iyi seçin


Öncelikle Türkiye'den Azerbaycan'a kargo nasıl gönderilir diye arattığınızda karşınıza çıkan birkaç firmayı iyice incelemenizde fayda var. Firmanın Facebook, Instagram veya diğer online yorum sitelerindeki puanları, müşteriler tarafından yazılan yorumları ve en önemlisi bu yorumlara, özellikle kötü yorumlara, firmanın verdiği cevapları ve cevap verme şekillerini inceleyin. Böylece kargo firması hakkında iyi kötü bir fikir edinmiş olursunuz. 

Gönderim şekilleri ve firmanın şartlarını iyice okuyun


Her ne kadar Türkiye'den Azerbaycan'a kargo kısa sürede gidecek gibi görünse de, bazen bu süre haftalar hatta aylar sürebilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için en iyisi Azerbaycan'a kargo göndermeye karar verdiğiniz firmanın çalışma şartlarına, prosedürlerine de göz atın. Örneğin, bazı firmalar 100 paket veya 150 paket olduğunda gönderime hazır olurlar. Kısaca, kış için aldığınız o boğazlı kazağı Nevruz bayramına anca elde etmiş olursunuz :) 

Benim denediğim firma 


Gelelim benim deneyimlediğim firmaya. Ben de sizler gibi Internet'te dolaşırken Fizza.az sitesi ile karşılaştım. Önce firma hakkında araştırma yaptım. Facebook ve Instagram sayfalarında haklarındaki yorumlar çok iyi idi. Ayrıca firma Gümrük tarafından uygulanan yeni prosedürler hakkında  detaylı ve güncel bilgiler de paylaşıyordu. Sorulan sorulara özenle cevap verdiğini de gözlemledim.

Fizza.az nasıl çalışıyor?


Öncelikle www.fizza.az  sitesinde kayıt yapmanız gerekmektedir. Hangi ülkenin vatandaşıysanız ona göre bilgiler talep edilmektedir. Örneğin, Azerbaycan vatandaşları isim, soyisim ve baba adı girildikten sonra doğum tarihi, nüfus cüzdanının (Azerbaycan dilinde şexsiyyet vesiqesi) seri numarası ve FIN kodu girmeniz gerekecek. Aşağıdaki fotoğrafta eski ve yeni nüfus cüzdanlarındaki FIN kodunun nerede bulunduğunu görebilirsiniz. 
kaynak: fizza.az sitesi

Son olarak e-mail adresinizi, telefon numaranızı da yazdıktan sonra size gelen e-mail veya sms ile üyeliğinizi onaylamış ve aktif etmiş olursunuz. 

Fizza.az sitesinden nasıl sipariş verebilirim?


Aşağıdaki fotoğraftan da göreceğiniz üzere www.fizza.az sitesinden alış veriş yaparak Azerbaycan'a göndermek çok daha kolaydır. Sadece dikkatlice okumanız yeterli. Aşağıdaki fotoğrafı özetlemek gerekirse, önce 

  • www.fizza.az sitesinde kayıt oluyorsunuz
  • Alış verişinizi yapıyorsunuz veya linkini siteye göndererek ürünün sizin almalarını istiyorsunuz (şu konuya birazdan değineceğim)
  • Alış veriş yaptığınız sitedeki adres bilgilerinize fizza.az sitesinin bulunduğunuz ülkedeki adresini yazıyorsunuz. 
  • Ve siparişiniz sizde oluyor

kaynak: fizza.az sitesi


Türkiye'den Azerbaycan'a kargo ücretleri


fizza.az sitesindeki açıklamaya göre aldığınız ürün firmanın bulunduğunuz ülkedeki adresine vardığında paketin boyutlarına göre hesaplanmaktadır. Şöyle ki benim aldığım ürün yarım kiloluk bir paket olduğundan (çocuk montu) Azerbaycan'a gönderim ücreti 5,34 AZN (yaklaşık 26 TL) civarında tuttu. Diğer hesaplamaları alttaki fotoğraftan görebilirsiniz. 



Diğer bilgiler:


Fizza.az sitesi aracılığıyla Türkiye'den Azerbaycan'a kargo göndermek için birkaç ipucu daha

  • İstediğiniz online alış veriş sitesinden beğendiğiniz ürün linkini sitenin size gösterdiği kısma yerleştirin. Orada yazılan Ölçü kısmına ürün bedeninizi veya çocuk yaşını, Renk kısmına da ürünün almak istediğiniz sitedeki rengini yazmanız gerekmektedir. 
  • Web sitesinin alt kısmında kargo ücretleri hakkında bilgi hatta online hesap makinesi bile vardır. 
  • Kafanıza takılan herhangi bir soru olduğunda en hızlı cevap verdikleri Facebook messengerden yazmanızı tavsiye ediyorum. 
  • Bulunduğunuz ülkedeki fizza.az sitesine ait adresi bulmak için hesabım kısmından 'xaricdeki adreslerim'i tıklayın.
  • Biraz dikkatli olursanız web sitesinde her şeyin açık açık yazdığını da göreceksiniz.

Türkiye'den Azerbaycan'a kargo gönderimi hakkında herhangi bir sorunuz olur ise, lütfen bu yazının altındaki yorumlar kısmından belirtin. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder