Mavi Badem'li Blog : Selge Antik Kenti

Kahveni Kendin Yap!

twitter

24 Şubat 2020 Pazartesi

Selge Antik Kenti



Taşı duvarı tarih fışkıran Antalya’da havalar serinlemeye başladı mı antik kentleri ve tarihi yerleri keşfe çıkarız. Yazın nemli ve ateşli sıcağından kurtulmanın tek yolu plajlar olduğundan tarihi yerlerin keşfine son bahardan-Ekim ayının sonlarından başlarız. Gerçi Ekim ayının sonları da bayağı sıcak oluyor ama yine de Temmuz ve Ağustosa göre serin sayılır:)


Birkaç İpucu


Sabah erken çıkın.
Spor ayakkabısı giyin.
Cebinizde nakit olsun
Yanınıza su ve sandviç alın.
Cola ve tuzlu kraker unutmayın (yollar çok virajlı ve mideniz bulanırsa, işinize gelir).
Yollar virajlı olduğundan dikkatli sürmeniz gerekmektedir. Aniden önünüze daralmış yol çıkabilir.
Deponuzda yeteri kadar yakıt olduğundan emin olun.
Havalar sıcakken gidecekseniz, bikini ve deniz şortunuzu da giyin. Yolunuzun üzerindeki Beşkonak kanyonunda kişi başı 50 TL ödeyerek tekne gezisine çıkabilir veya rafting yapa bilirsiniz. 

Selge Antik kenti Antalya şehir merkezinden 1,5-2 saat uzaklıkta, Manavgat İlçesinin Altınkaya mahallesinde, Zerk köyünde bulunmaktadır. (Harıta için tıklayın, lütfen).

Nasıl gidilir?

Eğer Antalya’da otelde kalıyorsanız, o zaman rehberinize Selge Antik Kenti’yle ilgili turlarının olup olmadığını sorun.

Kendi başınıza otobüsle gitmeye kalkışmayın, derim. Zaten Manavgat’a kadar otobüsle gitseniz bile, 1250 metreye virajlı yollarla çıka bilmeniz için mutlaka arabaya ihtiyacınız olacaktır.

Ne yapılır?

Öncelikle Antik kente gitmeniz için evden erken çıkmanız gerek. Kahvaltınızı yapıp hemen giderseniz, o zaman dönüşte Beşkonak civarındaki göl kenarı restoranlarda güzelce dinlenebilir ve lezzetli balık yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. 

Antik kentin girişinde küçük bir market, birkaç seyyar satıcı ve bolca Alman turist sizi karşılayacaktır. Daha sonra kocaman kayalıklardan oluşan girişten geçip muhteşem tarihi ile göz dolduran Amfiteatrı dolaşabilirsiniz.


Çıkışta sizi karşılayan incik boncuk satıcılarından pazarlık karşılığında güzel hediyelik eşyalar almayı unutmayın. Hem anı olur, hem de sürdürülebilir turizme katkıda bulunmuş olursunuz.



1 yorum:

  1. Ways & Works Consulting is a Top HR Consulting Firms in India. We Provide Best HR solutions to clients around the world. help you to enhance your career best recruitment agencies industry we serve with an aim to provide value aided service to employers Best recruitment agencies . with an in-depth understanding of their requirements. We are working as a perfect bridge between the employer and employee to fulfil their needs by placing the best suitable at place.

    YanıtlaSil