Mavi Badem'li Blog : 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kahveni Kendin Yap!

twitter

26 Şubat 2020 Çarşamba

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

international women's day ile ilgili görsel sonucu
Her sene 8 Mart'da kutlanan Dünya Kadınlar Günü kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve politik başarılarını kutlayan küresel bir gündür. Dünya Kadınlar Günü ilk kez 19 Mart 1911 yılında kutlanmış ve bir milyondan fazla kadın ve erkek kadın haklarını desteklemek için yürüyüş yapmışlardı. Dünya Kadınlar Günü fikri, 28 Şubat 1909 yılında Amerika Sosyalist Partisi tarafından açıklanan Amerika Ulusal Kadınlar Gününden ilham alınmıştır.



İlk Dünya Kadınlar Gününden 1 hafta sonra çoğunluğu göçmen kadınların çalıştığı tekstil fabrikasında çıkan yangında 149 kişi hayatını kaybetti. Bu olay, endüstriyel çalışma şartlarında birçok reformlara neden oldu ve ölen kadınların anısına Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak da anılmaya başlandı.


international women's day 1911 ile ilgili görsel sonucu

Bir zamanlar daha çok Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa'da kutlanan Dünya Kadınlar Günü zamanla uluslararası bir kutlama haline geldi.

2011 yılında Dünya Kadınlar Günü'nün 100. yıldönümü, dünya çapında birçok kutlamaya ve Dünya Kadınlar Günü'ne her zamankinden daha fazla dikkat çekmeye neden oldu.

2017'de ABD'de birçok kadın bu günü 'Kadınsız Gün' olarak kutladı. Bazı şehirlerde tüm okul sistemleri kapandı. O gün izin kullanamayan bayanlar kırmızı giyerek Kadınlar Günü'nü onurlandırdılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü eski Sovyetler Birliği ülkelerinde hala çok popüler bir gün olarak kutlanmaktadır. İş yerlerinde kadınlar için hediyeler alınır, eşler veya sevgililer tarafından yemeğe çıkarılır veya tatile gidiyorlar. 8 Mart Kadınlar Gününde en çok alınan hediyeler arasında rengarenk gül buketleri ve altın takılar daha çok yer almaktadır.

8 Mart Kadınlar Günü Hediyesi olarak; 







- Karaca Home'dan Hediyelik Havlu seti



- D&R'den Kadınlara Özel Kitaplar 

Camdaki Kız

- Çiçek Atölyesinden Solmayan Çiçekler 

Mor Kutuda Solmayan Beyaz Güller


- SaatveSaat sitesinden 69Tl'den başlayan fiyatlarla Şık saat ve takılar 

VRSCVEVC00219 Bayan Kol Saati

- DAGİ'den iç çamaşır takımı 



1 yorum:

  1. Ways & Works Consulting is a Top HR Consulting Firms in India. We Provide Best HR solutions to clients around the world. help you to enhance your career best recruitment agencies industry we serve with an aim to provide value aided service to employers Best recruitment agencies . with an in-depth understanding of their requirements. We are working as a perfect bridge between the employer and employee to fulfil their needs by placing the best suitable at place.

    YanıtlaSil