Mavi Badem'li Blog : 14 Şubat-Sevgililer Günü Hediye Fikirleri

Kahveni Kendin Yap!

twitter

5 Şubat 2020 Çarşamba

14 Şubat-Sevgililer Günü Hediye Fikirleri


14 Şubat Yaklaştı. Her ne kadar bu günü kapitalizmin bir oyunu olarak eleştirseler de yine sevgililer birbirlerine hediye almaktan vazgeçemiyorlar. 

Özellikle ilişkileri yeni başlayan çiftler 'Sevgililer günü hediye fikirleri', 'Sevgilime ne alsam?', 'Erkek için hediye fikirleri', 'Kadın için hediye fikirleri' gibi onlarca kelime aratması yapmaktan kendilerini alıkoyamazlar. 


Sevgililer Günü Tarihçesi


14 Şubat- Sevgililer Günü Türkiye dahil olmak üzere, dünyanın bir çok ülkesinde kutlanmaktadır.  Asıl adı Saint Valentine (Aziz Valentine) olan bu özel günde çiftler bir birilerine mumlar, hediyeler, çiçekler, vs. gibi hediyeler alıyorlar. 

Peki şu gizemli St.Valentine kimdir ve Sevgililer günü gelenekleri nereden gelmektedir? Sevgililer Günü ve koruyucusu Aziz'in hikayesi gizemlerle doludur. Şubat ayı her zaman Romantik Ay olarak kutlanmıştır. Sevgililer Günü hem Hristiyan, hem de Eski Roma geleneklerinin izlerini taşıyor. Peki Aziz Valentine'nin bu günle ilgisi nedir?

Katolik kilisesi hepsi Şehit olan en az 3 Aziz Valentine veya Valentinus tanır. Efsanelerden birine göre Valentine 3.Yüzyıl boyunca Roma'da hizmet eden rahiplerden biridir. İmparator 2.Claduis bekar erkeklerin evli veya ailesi olan erkeklerden daha iyi dövüştüğünü düşünerek genç erkeklerin evlenmesini yasakladı. Buna üzülen Valentine gizlice gençlere nikah kıymaya başladı. Valentine'nin yaptıkları Claduis'un kulağına gitti ve onun ölüm fermanını imzaladı. 

Bir diğer rivayete göre ise, Valentine'nin Roma hapishanelerinde işkence gören Hristiyanların kaçmalarına yardım ettiği için öldürüldüğüdür.  

Başka bir efsane ise, hapsedilmiş Valentine'lerden birinin hapiste yattığı süre boyunca onu ziyaret eden gardiyan kıza aşık olduğu ve ona ilk 'Sevgililer Selamı'nı göndermesidir. Şöyle ki, ölümünden önce gardiyan kıza bugün Sevgililer gününde kullanılan 'From Your Valentine' (Valentine'ninden veya Sevgilinden) ile başlayan mektup yazdı. 

Valentine efsanelerinin ardındaki gerçek karanlık olsa da, hikayelerin hepsi sempatik, kahramanca ve en önemlisi romantik bir figür olarak çekiciliğini vurguluyor. Orta çağda, belki de bu itibar sayesinde, Valentine, İngiltere ve Fransa'daki en popüler azizlerden biri olacaktı.



Sevgi Dolu Hediyeler


Çiftler artık bir birilerine altın takılardan tutun ev eşyasına kadar her şey hediye ediyorlar. Günümüz hediyeleri daha çok ihtiyaç duyulan, duygulandıran ve kişiye olarak çeşitli kategorilerden oluşmaktadır.

İşte 14 Şubat - Sevgililer Günü için hediye alacağınız siteler ve fikirler:  


Sevgili Kombinleri


Mudo'nun Online Alış-Veriş sayfasından en güzel Çift Kombinlerini buradan görebilirsiniz. 

 Sevgili Kombinleri












Erkekler için Hediye Seçenekleri

AR80026 Erkek Set Kol Saati ve BileklikErkekler için tirbüşon seti, değişik desenli saatler, monogram bardaklar, harfli kupalar, Pine Tree duvar saati, Puzzle, damalı tavla, Akustik Gramofon, çeşitli biblolar, french press, notluk panoya kadar her şeyi görmek için buraya tıklayın.

Erkeklere verilebilecek kreatif hediyelerden biri de kişiye özel saatlerdir. 

www.saatvesaat.com  sitesi üzerindeki Sevgililer Günü'ne özel kişiye özel saatler, saat setleri, çiftlere özel saatler, akıllı saatler gibi yüzlerce hediye fikri edine bilirsiniz. 



Kişileştirmek için tıklayın
Bayanlar için sofra malzemeleri, giysiler, aksesuarlar, çorap, eldiven, çanta ve yüzlerce değişik hediyelere buradan göz atabilirsiniz. 

Bayanlara Saat veya Takı hediye etmek isteyenler için saatvesaat sitesinin ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. 

Kişiye özel Saatler: Hediye etmek için en güzel hediyelerden biri de üzerinde isim yazılı marka saatlerdir. www.saatvesaat.com sitesi üzerinden çeşitli markaların kişiye özel saatlerini istediğiniz tarzda kişiselleştirebilir ve özel hediye kutularından birini seçebilirsiniz. 


Sevgiyi Simgeleyen Romantik Hediyelik Eşyalar


JPAL2050 Kalpli Bayan Kolye
Görmek için TIKLAYIN!
Sevgiyi simgeleyen fotoğraf çerçeveleri, sevdiğiniz kişinin sevdiği hayvanların resimleri bulunan bardaklar, termoslar, kupalar, peluş ayak ısıtıcılar, peluş sıcak su torbaları gibi nice değişik hediyelik eşyalara şuradan ulaşabilir, sevgilinizin kalbini ısıtacak ürünler bulabilirsiniz. 

Romantik Hediyeler benim için takılan, giyilen veya üzerimizde taşıyabileceğimiz hediyelerden oluştuğunda daha anlamlı bir hale gelir. Örneğin, kolumdaki bir saat veya bir kolye benim için daha romantik hediyedir. Tabi bu durum kişiden kişiye değişmektedir. Ben sadece kendi düşüncelerimi paylaştım ;) Romantik kolyeler, saatler, küpeler ve diğer ürünler için şuraya tıklaya bilirsiniz. 



Sevgiliye Kitap Hediye Et!


Sevgililer Günü'ne özel geniş hediye yelpazesi sunan online alış veriş sitelerinden biri de D&R'dir. Ürünlerden bazılarının aşağıda sizler için derledim. Web sitesinden daha çok ürüne ulaşmak için şuraya tıklaya bilirsiniz. 






2019 Sevgililer günü
KİTAPLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!





















2019 Sevgililer günü
ÜRÜNLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder