Mavi Badem'li Blog : Azerbaycan'da ticaret fikirleri

Kahveni Kendin Yap!

twitter

23 Aralık 2019 Pazartesi

Azerbaycan'da ticaret fikirleri

Aralık ayında Bakü'ye ziyaretim zamanı Azerbaycan'da yapılabilecek işleri gözlemledim. Bakü'de restoran veya giyim mağazası açmayı düşünüyorsanız, o zaman şehir merkezinde ve büyük şehirlerde yeteri kadar Türk restoranı ve Türk giyim mağazaları olduğunu bilmenizi isterim. Ayrıca Park Bulvar, 28Mall, Gençlik Mall gibi büyük AVM'lerin Türk markalarıyla dolup taştığını da vurgulamak isterim. 
Peki Azerbaycan'da olmayan iş fikirleri nelerdir?

Online Alış-Veriş sitesi - Azerbaycan'da hepsiburada veya gittigidiyor gibi online alış veriş siteleri yoktur. Olanlar da çok kısıtlı ürün yelpazesi ile ayakta kalmaya çalışıyorlar. 

Konuştuğum bayanların çoğu Türkiye'deki trendyol, morhipo ve boyner gibi online sitelerden aldıkları ürünleri özel kargo firmasına ekstra ücret ödeyerek getirttiklerini bildirdiler. Kargo ücretinin yüksek olmasına rağmen Türkiye'den alınan ürünlerin daha ucuza geldiğini de söylediler. 

Bu yüzden çok geniş ve çeşitli stoklarla güzel ve uygun fiyatlı online alış veriş sitesi açmak sizi zengin edebilir. 

Kargo şirketi - Azerbaycan'daki eksik hizmetlerden biri de kargo firmasıdır. Gönderiler genelde Azerpoçt (Azerbaycan Merkezi Postanesi) ile yapılmaktadır. Hızlı ve ucuz kargo şirketi kurarak Azerbaycan'da çok iyi gelir elde edebilirsiniz. 

Otel, restoran, mağaza ve diğer hizmet işletmeleri için Eğitim - Son zamanlarda Azerbaycan turizmi geliştiğinden neredeyse ülkenin her yerinde otel, pansiyon, restoran, kafe ve catering firmalarının sayı hızla artmıştır. Ancak gittiğim her mekanda karşıma çıkan en büyük sorun servis idi. Personel, özellikle restoran ve mağazalarda çok eğitimsizdi. Garsonlar müşteriyle göz göze gelmemek için elinden geleni yapıyor, kendi aralarında çok samimi ve yüksek sesle şakalaşıyor, mağaza satıcıları aradığınız ürünün yerini göstererek oralarda bir yerlerde olmalı, iyice bakın, diyorlardı. Hatta mağazaların birinde bayan elindeki telefondan gözünü çekmeden aradığımız ürünün olmadığını bildirdi!

Azerbaycan'da açacağınız sertifikalı hizmet eğitimleri bence çok iyi tutar. 

Yiyecek içecek konusuna gelince, Bakü'de neredeyse tüm sokak ve mobile yiyecekler mevcuttur. Donmuş yoğurttan tutun sokak pilavcısına kadar artık her şey satılmaktadır. 

En iyi getirisi olan ürünler bayan giyimleri, çantalar, takılar, hediyelik eşyalardır. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder