Mavi Badem'li Blog : Antalya'da İş İmkanları

Kahveni Kendin Yap!

twitter

21 Aralık 2019 Cumartesi

Antalya'da İş İmkanları

Bazen Üniversite yıllarımı hatırladığımda, neden Antalya'daki iş imkanlarından habersiz kaldığıma üzülüyorum. Tabi o zamanlar internet bu kadar yaygın değildi. İş arama siteleri ise neredeyse yok derecesindeydi. İş konusunda günümüz gençleri bence çok daha şanslılar. Biraz yetenek, biraz lisans ve biraz da kafayı çalıştırarak yaz tatillerinde çalışma fırsatı yakalayan gençlerin sayı git gide artmaktadır. 


Antalya'da işi nasıl bulurum?

Öncelikle yazın Antalya'da çalışmak için www.kariyer.net veya www.yenibiris.com  iş arama sitelerinde kendinize uygun profil yaratın. İş deneyiminizin olmaması sizi korkutmasın. Bildiğiniz diller, okuduğunuz Üniversite veya okul, yetenekleriniz hakkında bilgileri mutlaka girin. Profilinize uygun bir fotoğraf da ekleyin. Fotoğraf sizi işe alan şirket için çok önem arz etmektedir. (bikinili, güneş gözlüklü veya uygunsuz pozlardaki fotoğraflardan uzak durun). 

Profilinize ön yazı eklemeyi unutmayın. Ön yazıda okuduğunuz üniversite, konuştuğunuz diller, hangi sahada deneyimlerinizin olduğu hakkında kısa bilgilere yer verin.  

Hangi şirketlere baş vurabilirim? 

Turistik şehir olduğundan Antalya'da çalışmak için en ideal iş yerleri otellerdir. Hiç deneyiminiz olmasa bile, ön büro elemanı (resepsiyonist), misafir ilişkileri elemanı (guest relations agent/clerk), SPA elemanı, animasyon elemanı gibi işlere başvura bilirsiniz. Housekeeping departmanı için genelde yerel çalışanlara üstünlük verildiğinden yurt dışından çalışan alınmamaktadır. Bazı oteller restoran hostesleri, garson ve barmen gibi pozisyonlar için de yabancı personel almaktalar. 

Oteller genelde işe aldıkları kişileri eğitime tabi tutar ve böylece kısa sürede bir çok şeyi öğrenmiş olursunuz. 

Ayrıca otelde çalıştığınız takdirde ev kirası ve yemek derdiniz de aradan kalkacaktır. Çünkü oteller lojman, servis ve yemek gibi şartları da sağlamaktalar. Ülkenize gidiş-dönüş biletiniz ve çalışma izni masraflarınız da otel tarafından karşılanmaktadır. 

Çalışmak için en ideal oteller Antalya'nın Belek, Tekirova, Göynük, Beldibi bölgeleridir. 

Otellerde haftada bir izin hakkınız olacaktır. Genelde Ekim sonu Kasım aylarında yabancı personel yavaş yavaş ülkesine gönderilmektedir. Eğer öğrenciyseniz o zaman önceden İnsan Kaynakları departmanına okulun başlama tarihine az kala gideceğiniz hakkında bilgi vermelisiniz. 

Yaz aylarında Antalya'da çalışmak size hem deneyim hem de para kazandırmanın yanı sıra farklı kültürlerden insanlarla tanışma fırsatı da verecektir. 

Konuyla ilgili sorunuz olduğunda bana tembellito@gmail.com adresinden yaza bilirsiniz. 

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder