Mavi Badem'li Blog : AZAL Hakkındaki Gözlemlerim

Kahveni Kendin Yap!

twitter

20 Aralık 2019 Cuma

AZAL Hakkındaki Gözlemlerim

Antalya'dan Bakü'ye direk uçuran tek hava yolu olarak her zaman tercihim AZAL'dan yana olmuştur. Uygun fiyatı, konforlu koltukları, lezzetli yemekleri, güler yüzlü çalışanlarıyla her zaman AZAL benim için bir numaradır. Sevdiğim bir diğer yanıysa her ne kadar uçuş süresi 2 saat 50 dakika olarak gösterilse de, en geç 2 saat 20 dakikaya ya da 2 buçuk saate Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Hava Limanına inmiş oluyoruz.

Bilet almak

Genelde biletimi AZAL'ın resmi web sitesinden alıyorum. Aralık ayı için biletimi Eylül ayında 1800 Türk lirasına almıştım. Ancak daha erkenden almak daha ucuza geliyor. Aynı bileti yaz aylarında 1500TL 'ye de gördüğüm olmuştu. 

Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Hava Limanının kısa kodu GYD olarak gösterilmektedir. 

AZAL'ın bir yan şirketi olan BUTA AIRWAYS daha uygun fiyatlar sunmaktadır. Ancak koltuk seçimi, yemek ve bagaj için ayrı ücret ödemeniz gerekeceğini de göz önünde bulundurmanızı önemle tavsiye ederim. 
AZAL ekonom sınıf bilet aldığınızda 23 kg valiz, 10 kg da el bagajı hakkı tanımaktadır. (Bu bilgiler Antalya-Bakü uçağı için yazılmıştır, biletinizi alırken size verilen hakları gözden geçirin)

Bilet alırken AZAL size yer hakkı da seçme imkanı veriyor. Yerinizi seçtikten sonra uçuşa 24 saat kala online check-in yapmayı da unutmayın.

Servis

Bakü'ye her gidişimde AZAL'ı tercih ederim ve bugüne kadar hiç rötar yaptığını görmedim. Uçağa biniş saati biniş kartınızda yazıldığı vakitte başlamaktadır. Uçağa vardığınız zaman güler yüzlü hostesler biniş kartınıza bakarak size koltuğunuzun bulunduğu yeri işaret ediyorlar.

Uçağa biniş bittikten sonra önce tepside AZAL logolu şekerlemeler, ardından sıcak ıslak el havlusu dağıtılır. Akabinde öğlen yemeği olarak et veya tavuk seçme hakkı vererek lezzetli, hijyenik ve çeşitli yemek tepsisi yolculara sunulur. Alkollü ve birçok alkolsüz içecekler de yemekle beraber yolculara sunulur. Yemekten sonra çay ve kahve servisi verilmektedir. Çay ve kahve servisinden sonra küçük paketlerde kavrulmuş fındık dağıtılır.


Sabah saatlerinde uçanlara sosis veya 'şirin keks' (tatlı kek) seçme hakkı verilir ve yine de bol çeşitli kahvaltı tepsisi yolculara sunulur.

Bagajda getirebileceğim ürünler

El bagajımda yeni aldığım 50ml'lik parfüm ve 30ml'lik fondöten taşıdım. Hava yolları genel olarak 100ml'i aşmayan sıvıları el bagajında taşıma hakkı tanımaktadır.

Ayrıca bavulumda 7kg'ya yakın donmuş et (Azerbaycan'da etler lezzetli olduğundan bu kez getirmeye karar verdim), reçel, turşu ve peynir vardı.



Sizin uçuş deneyimlerinizin nasıl geçtiğini bilmem ama benim AZAL hakkında hiç olumsuz deneyimlerim olmadı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder