Mavi Badem'li Blog : Kaş'la Göz arasında tatil keyfi

Kahveni Kendin Yap!

twitter

23 Eylül 2014 Salı

Kaş'la Göz arasında tatil keyfi

Akdeniz kıyısında küçük bir sahil kasabası. 
Turkuaz plajın kavrulan beyaz kumsallarında koşuşturan çocuklar, kendini güneşin yakıcı şüalarına teslim ederek saatlerce güneşlenen turistler, mavi, pembe ve mor masaları ile insanı kendine çeken balık lokantaları, şirin evleri ve karşısına aldığı Yunan adaları ile görenleri kendine hayran bırakan bir tatil kasabasıdır  Kaş. 


Tatilinizi şehrin kalabalığından ve toz dumanından, herşey dahil otellerin kocaman binalarından ve standard hizmetlerinden uzakta, sessiz ve şirin sahil kasabasında geçirmeyi planlıyorsanız, o zaman Kaş tam size göre bir destinasyon. 

Yunanistana bağlı Meis adasını karşısına alan eşsiz manzarası, taşından duvarından tarih damlayan, sokakları balık kokan Kaş'ta konaklamanız için cüzdanınıza uygun pansiyon, otel ve villalar bulabilirsiniz. 

Yazın sıcağında tarihi yerleri ziyaret etmeyi pek tercih etmiyorsanız, o zaman Patara plajına doğru giderken yolunuzun üzerindeki Patara antik kentine arabanızdan inmeden göz atabilirsiniz. Eski Lykia kenti olan Patara aynı zamanda Lykia Birliğinin başkentliğini yapmıştır. 

Patara Plajı
Patara Antik Kenti
Söz Patara plajından açılmışken, bu plaj deniz kaplunbağalarının (caretta) yumurtalarını bıraktıkları yerler arasında bulunduğu için koruma altındadır. Hatta plajın girişinde sizi 'Patara plajına hoşgeldiniz! Saat 08:00-19:00 arası bizler, saat 19:00-08:00 arası kaplunbağalarımız kullanmaktadır' yazılan bir pano karşılıyor. 

Xanthos-Letton Antik Kenti
Kaş'ta bulunan diğer Lykia eserlerinden dünya mirası alanı olan Xanthos-Letoon antik kentleri Roma tarihine düşkün olanlar için mükemmel bir ziyaret yeridir. 

Villa Hotel Tamara böyle şirin bir tabela
 ile karşılıyor misafirlerini


Villa Hotel Tamara Kaş'taki tatilinizi Akdenizin sonsuz ve eşsiz manzarasına açılan kocaman pencereleri ile unutulmaz kılacaktır. Akşamları Meis adasına karşı balkonunuzda içeceklerinizi yudumlayarak Ay'ın doğuşunu izlerken eşsiz tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Oda & kahvalti konseptinde hizmet veren otelde lezzetli öğlen ve akşam yemeklerini de ekstra ücret ödeyerek sipariş edebilirsiniz.

Villa Hotel Tamara Suite oda











Kaş'ta alış veriş yapmak için sahilde bulunan Migros'u yahut sokaklardakı küçük butikleri ziyaret edebilirsiniz. Fiyatlar diğer tatil beldeleri ile hemen hemen aynıdır.

Not: Yunanıstana bağlı Meis adası Kaş'tan sadece 2100 metre uzaklıkta yerleşmekte. Yunanca Meis 'göz' anlamına geliyor ve Kaş bizde, göz sizde sözü de buradan kaynaklanmaktadır. 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder