Mavi Badem'li Blog : KAFKAS DAĞLARININ YEŞİL KIZI 'KRASNAYA POLYANA'

Kahveni Kendin Yap!

twitter

12 Ekim 2013 Cumartesi

KAFKAS DAĞLARININ YEŞİL KIZI 'KRASNAYA POLYANA'

SOÇİ 2014 Olimpiyatlarına hazırlanıyor. Olimpiyatlar dışında Soçinin Krasnaya Polyana tatil köyünde birçok dünyanın meşhur otelleri de inşa edilmektedir. Rixos Hotel, Swiss Hotel, Mercure, Mariott Hotel, Park Inn Hotel , Radisson Hotel, Tulip Inn Hotel ve Rosa Khutor kayak merkezi ve başka birçok oteller artık ince işler aşamasındalar.


Gorky Gorod  projesi kapsamında inşa edilen Krasnaya Polyana tatil köyü hakkında kısa bilgi:

1. Adler hava limanından Krasnaya Polyanaya otobüsle 2,5 -3 saat (105 ve 105 C numaralı otobüsler-ücret kişibaşı 200 Ruble); taksi ile 1,30 saat (ücret 2500-3000 Ruble).

2. Büyük AVM'ler ocak 2014'den itibaren açılacağından aliş-verişlerinizi Soçi'de bulunan  MORE MALL yahut Krasnaya Polyana Turçenskovo 44 (Турчинского 44) adresinde bulunan Remi AVM ve yakınlarındakı mağazalardan yapabilirsiniz. Haftada iki kez burada pazar da oluyor.


Zolotoya Niva Krasnaya Polyananın en büyük marketidir. Market diğer dükkanlara nispeten daha büyük ve seçim bakımından daha çeşitli marketidir.

3. Krasnaya Polyana köyünde bulunan restorantlar Olimpiyatlardan dolayı daha lüks ve daha modern bir şekilde inşa edilmiştir. Türk mutfağının en lezzetli yemeklerini Kafkas dağlarının koynunda tatmak isteyenler için 'ÜLKER CAFE' muhteşem bir adresdir. Buraya uğrarsanız mutlaka 'Ülker kebabın' tadına bakmağı unutmayın. Restorant Zolotaya Niva ile aynı sokakta bulunmaktadır. (Zaşitnikov Kafkaza sok. 116).
Bunun yarısıra aynı sokakta 'Traktir' ve diğer küçük lokantalarla da karşılaşma fırsatınız olucaktır. Yemekler kişi başı 1500-2000 Ruble arasında değişmektedir.

4. Krasnaya Polyana'da en lüks Restorant Kafkas Dağlarının 2200 metre yüksekliğinde bulunan '2200 Restaurant' dır. Buraya rezervasyonsuz gelmenizi hiç tavsiye etmem. Restoranta varmak için 3 teleferik değişmek gerekir. Telefirikler kişi başı 800 Rubledir (gidiş-dönüş). Restoranda türk aşçılarının yaptığı lezzetleri yemeklerden tatmanız için pazar günü BBQ menü'ye 2200 Ruble, a la carte menüden seçtikleriniz için ise kişibaşı 2500-3000 Ruble ödemeniz gerekicektir. Fakat, inanın tüm Soçi'ni ayaklarınızın altında seyr ederek alacağınız hazzın yanında ödeyeceyiniz bu ücret hiç kalicaktır.

Krasnaya Polyanada kuaför salonu bulmak bir az zor. Fakat tam Zolotaya Nivanın 2.katında bulunan Glyanech (Глянец) (Zaşitnikov Kafkaza sok.118) salonu ve Remi AVM (Turçinskogo sok.44) yakınlarındakı salondan faydalana bilirsiniz.

Krasnaya Polyana hakkında yazım devam edecektir :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder