Mavi Badem'li Blog : Azerbaycan’da ne nereden alınır?

Kahveni Kendin Yap!

twitter

22 Ekim 2012 Pazartesi

Azerbaycan’da ne nereden alınır?

İçeri Şehir'de bir antik eşya mağazası

Eğer Azerbaycan seferinizi size hatırlatacak  bir şeyler arıyorsanız, Kız Kulesi’nın etrafındakı antik eşya mağazalarını ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Bu mağazalarda masaüstü halılardan tut, çeşit çeşit, rengarenk milli nakışlarla boyanmış tabaklar, üzerinde Bakü ve tarihi abidelerin fotoğrafı olan bardaklar, farklı madalyonlar, antik çatal, kaşıklar, ipek şallar ve eşarplar, milli giyimler, arakçınlar, takı saklama kabları, çakmaklar ve daha neler neler bulabilirsiniz.

Azerbaycan havyari

Teze Bazar
Havyar, kurutulmuş balık, baharat, bal ve çerezler için Samed Vurğun 73 adresinde bulunan Teze Bazar denilen çarşıya uğramanızı tavsiye ederim. Bilindiği üzere en kaliteli havyar Azerbaycan’da bulunur ve Teze Bazar’da balık reyonunda size tadına bakılmakla harika beluga ve asetrin havyarları teklif eden satıcılar vardır. Havyarın 100 gramı 100-150 manat arasında değişmektedir.     
Havyarın en kalitelisini almak istiyorsanız Bakü’den 130 kilometre uzaklıkta yerleşen Neftçala’ya uğramanızı tavsiye ederim. Şehir merkezindeki ‘Balık pazarı’ndan taze ve kaliteli havyar alabilirsiniz.


Şarap, votka ve diğer yerli içeceklerle ilgileniyorsanız şehir merkezindeki Kontinental, Citimart, Bazar Store, Neptun, Rahat, Sebet gibi iri marketlere ve Wine City ve Şarap Evi’ne uğramanızda fayda vardır.

Farklı giyim markalarının tutkunuysanız, o zaman Park Bulvar AVM, MetroPark AVM, Nergiz Ticaret Merkezi ve Torgovı denilen sokaktakı mağazalara göz atabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder