Mavi Badem'li Blog : 2.Dünya Savaşında Çözülemeyen Gizemler

Kahveni Kendin Yap!

twitter

6 Mart 2020 Cuma

2.Dünya Savaşında Çözülemeyen Gizemler


2.Dünya Savaşının çözülemeyen gizemleri. Hayalet trenler, açıklanamayan hava olayları, ortadan kaybolan erkekler...


1. Altın Nazi Treni


1945 yılının Nisan ayında neredeyse Savaşın sonuna gelinmişti ve sonuçlar Nazilerin lehine değildi.  Bazı kaynaklara göre Naziler Holokost kurbanı Yahudilerden de çalınan altınlar ve değerli eşyalar dolu treni kaybolduğu Baykuş Dağlarına gönderdiler. Bazıları trenin savaş sırasında Naziler tarafından inşa edilen gizli Der Riese'nin bir parçası olarak tünele dönüştüğüne inanmaktadır. Savaştan beri yüzlerce altın avcısının çabalarına rağmen 'hayalet tren'ın izlerine asla raslamanadı. 

2. Foo Savaşçıları


UFO (veya Tanımlanamayan Uçan Nesne)terimi 1953'te ABD tarafından resmen kabul edilmeden önce pilotlar gök yüzünde garip şeyler tespit ediyordu. II. Dünya Savaşı sırasında, bu gizemli nesneleri sanatçı Bill Holman'ın Smokey Stover çizgi romanlarından esinlenerek “foo savaşçıları” olarak adlandırdılar. Başlangıçta 415.Gece Avcı Filosu tarafından rapor edilen ve radar operatörü Donald J. Meiers tarafından adlandırılan bu nesnelerin genellikle Eksen kuvvetleri tarafından kullanılan gizli silahlar olduğu düşünülüyordu, ancak Robertson Paneli daha sonra St. Elmo’s Fire gibi doğal fenomenler olduklarını belirledi. 

3. Kaybolan Flight 19


Flight-19-Avengers-600x400

Efsanesi günümüze kadar devam eden Bermuda Şeytan Üçgeninde kaybolan ilk ve ünlü uçaklardan biriydi Flight 19. 

Flight 19 olarak bilinen 5 TBM Avenger Torpedo bombardıman uçağı Flight 19 olarak bilinen beş TBM Avenger Torpedo bombardıman uçağı, 5 Aralık 1945'te ABD Deniz Kuvvetleri'nin su altı navigasyon eğitimi uçuşu sırasında kayboldu. Bir PBM Mariner uçan botu onları aramak için gönderildi ve mürettebatı ile birlikte kayboldu.

13 mürettebat ile 14 pilot kayboldu ve 27 adam öldü.


4. Hitler'in Kayıp Küresi


Adolf Hitler'in sahip olduğu dev dünya küresi, Charlie Chaplin’in “Büyük Diktatör”u ile meşhur oldu. Ancak bu küre savaştan sonra ortadan kayboldu.

Hitler, Columbus fabrikası tarafından inşa edilen, ahşap tabana sahip iki pahalı küreye sahipti.

Kürelerden birini Yeni Reich Şansölyesinde tutuyordu ve Müttefikler tarafından bulunmadı ve kimse nerede olduğunu bilmiyor.

Almanya'da kurşun delikleri bulunanlar da dahil olmak üzere başka Nazi küreleri ve kopyaları olsa da, ikonik Hitler küreleri asla keşfedilmedi.

Sovyet İçişleri Bakanı Lavrentiy Beria, Berlin Kızıl Ordu tarafından ele geçirildikten sonra Reich Şansölyesine giren ve denetleyen ilk kişiydi.

Küreyi Lubyanka ve KGB Genel Merkezine götürebileceğine inanılıyor, ancak KGB ve FSB bu inancı inkar etti ve onaylamadı.

Bir ABD askeri, Eagle’ın Nest kompleksinde Bavyera Alpleri yakınlarındaki Hitler'e ait olduğu düşünülen bir küre buldu, ancak bu küreler 'Fuhrer  Küresi' olmak için çok küçüklerdi. ABD askeri tarafından bulunan bu küre 2007'de 100.000 dolara satıldı, ancak Hitler küresinin tam yeri hala bilinmiyor.


5. Raoul Wallenberg - İsveçli İş Adamı 


Raoul-Wallenberg-Monument-Budapest-600x400

İsveçli iş adamı olan Raoul Wallenberg 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudileri kurtarmak için bir kahraman olarak görülüyordu. Wallenberg 1945'te Sovyetler tarafından tutuklandı ve kayboldu. O 3.Reich tarafından tehdit edilen 60.000 'e kadar Macaristan Yahudi'sine barınak, sıcak çorba, hastane hizmetleri ve sahte pasaportlar sağlayarak yardım etmiştir. 

Wallenberg, Sovyetler savaş sırasında Nazileri Doğu Avrupa'ya geri ittiğinde Kızıl Ordu tarafından casusluk şüphesiyle tutukladı. Soviyet kaynaklarına göre Raoul Wallenberg 17 Temmuz 1947 yılında KGB tarafından yönetilen Lunyanka hapishanesinde ölmüştür. 

Ancak çoğu insan bu açıklamaya inanmadı ve Rus hükümeti Vyacheslav Nikonov'dan 1991 yılında Wallenberg'in ölümünü soruşturmasını talep etti. Araştırma sonuçlarına göre, İsveçli İş Adamının 1947 yılında Lubyanka hapishanesinde C-2 zehriyle idam edildiğini belirledi. C-2, Sovyet gizli servisleri tarafından test ediliyordu ve bu yüzden otopsi olmadan defnedilmişti. 

O zamandan beri Raoul Wallenberg ile ilgili birçok rivayet dolaşmaktadır. Bazı mahkumlar 1987 yılına kadar Wallenberg ile görüştüklerini iddia ediyorlar. 

Raoul Wallenberg 31 Ekim 2016 yılında İsveç Hükumeti tarafından resmen ölmüş edildi. 

6. Efsanevi Kan Lekeli 'Blutfahne' Bayrağı

Hitler'in sevimli kutsal emaneti kan lekeli 'Blutfahne Bayrağı'nın nerede olduğu bilinmemektedir. Bayrak bizzat Hitler tarafından tasarlanmıştı ve önemli bir Nazi sembolü haline gelmişti.

7. Pearl Harbor sonrası boş uçak

Pearl Harbor'un bombalanması sırasında kullanılan ABD P-40 avcı uçağı, saldırıdan tam bir yıl sonra ABD'ye düştü, ancak pilot bulunamadı. 

8 Aralık 1942'de ABD'nin Japonya yönündeki radarına tanımlanamayan bir uçak alındı. Japonya'dan yeni bir saldırı korkusu ile uçağı durdurmak için iki savaş uçağı gönderildi.

Gönderilen uçaklar, uçağın yan tarafında kurşun delikleri olan bir P-40 olduğunu, iniş takımının devre dışı bırakıldığını ve pilotun kanlar içinde  kokpitte öne doğru eğildiğini bildirdiler.

Tanımlanamayan uçağı kontrol etmek için gönderilen uçaklardaki pilotlar, uçağın karaya çarpmadan önce pilotun aniden başını kaldırdığını ve el salladığını bildirdiler.

Uzmanlar enkazı analiz etti ve pilot bulunamadı ve içeride bulunan bir günlük, uçağın Pasifik Okyanusu'nda 1.300 mil uzakta bir ada olan Mindanao'dan uçtuğunu gösteriyordu. 

Yani, bu gizem devam ediyor. Pilot, Pearl Harbor saldırısından sonra adada karaya çarpmak zorunda kadıysa, bir yıl boyunca nasıl orada nasıl yaşadı ve uçağı tekrar havaya nasıl uçurdu.


Ayrıca, uçaktaki taze kan ve kaza sonrası pilotun nereye kaybolduğu da kafaları karıştırdı. 












1 yorum:

  1. Ways & Works Consulting is a Top HR Consulting Firms in India. We Provide Best HR solutions to clients around the world. help you to enhance your career best recruitment agencies industry we serve with an aim to provide value aided service to employers Best recruitment agencies . with an in-depth understanding of their requirements. We are working as a perfect bridge between the employer and employee to fulfil their needs by placing the best suitable at place.

    YanıtlaSil