Mavi Badem'li Blog : Neftçala usülü balkabaklı pilav

Kahveni Kendin Yap!

twitter

3 Temmuz 2014 Perşembe

Neftçala usülü balkabaklı pilav

Neftçala Hazarın kıyısında bulunan 80390 kişilik nüfusu olan bir ildir. Hazar denizi ve Kür nehrinin kıyısında bulunduğundan Neftçalalılar geçimlerini balıkçılıkla sağlıyorlar. Bu sebepten Neftçala mutfağında balık yemeklerine daha çok rastlarız. 

Bu kez size Neftçalanın Kultuk (yahut Qoltuq) kasabasında en çok sevilen yemeklerden olan 'Balkabaklı Pilav' tarifini paylaşacağım.



Malzemeler:
(8 kişi için)

  • 1kg.pirinç
  • 500 gr.balkabağı (temizlenmiş ve kare doğranmış)
  • 150 gr.tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı:

  1. Pirinçleri ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
  2. Pirinçleri süzün ve nişastası gidene kadar birkaç kez sudan geçirin.
  3. Kaynamakta olan suya tuz, pirinçleri ve kare doğranmış balkabaklarını koyun ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçlerin çok fazla yumuşamamasına özen gösterin. 
  4. Ortalama 20-25 dakika kaynattıktan sonra pirinçleri süzün ve tencerenin dibine biraz tereyağı sürerek üzerine yavaş yavaş süzdüyünüz balkabaklı pirinçleri ilave edin. 
  5. Tereyağının geri kalan kısmını pilavın üzerine koyun ve tencerenin kapağına temiz havlu bağlayarak düşük ateşte 10-15 dakika demlendirin. 
Neftçalada balkabaklı pilavı ev yapımı füme balıkla yerler.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder