
Bu kez size Neftçalanın Kultuk (yahut Qoltuq) kasabasında en çok sevilen yemeklerden olan 'Balkabaklı Pilav' tarifini paylaşacağım.
(8 kişi için)
- 1kg.pirinç
- 500 gr.balkabağı (temizlenmiş ve kare doğranmış)
- 150 gr.tereyağı
- 1 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- Pirinçleri ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
- Pirinçleri süzün ve nişastası gidene kadar birkaç kez sudan geçirin.
- Kaynamakta olan suya tuz, pirinçleri ve kare doğranmış balkabaklarını koyun ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçlerin çok fazla yumuşamamasına özen gösterin.
- Ortalama 20-25 dakika kaynattıktan sonra pirinçleri süzün ve tencerenin dibine biraz tereyağı sürerek üzerine yavaş yavaş süzdüyünüz balkabaklı pirinçleri ilave edin.
- Tereyağının geri kalan kısmını pilavın üzerine koyun ve tencerenin kapağına temiz havlu bağlayarak düşük ateşte 10-15 dakika demlendirin.
Neftçalada balkabaklı pilavı ev yapımı füme balıkla yerler.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder