Azeriler patlıcanı yaz aylarında daha çok yerler. İlk bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez sebzesi olan patlıcana hatta halk arasında 'kara koç' da denilir:)
5 kişilik malzeme:
4-5 adet orta boy patlıcan (küp şeklinde doğranmış ve tuzlu suda bekletildikten sonra iyice yıkanarak sıkılmış);
2 adet kuru soğan (küp şeklinde doğranmış);
2-3 adet domates (küp şeklinde doğranmış);
3-4 adet yumurta;
bir kaç dal maydanoz (ince kıyılmış);
1 adet kesme şeker;
tuz ve karabiber;
Yapılışı:
Önce soğanları tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra patlıcanları ekleyip patlıcan yağa düşene kadar kavurun (patlıcanlar önce yaği kendine çekecek, daha sonra yağı bırakmağa başlıcak).
Daha sonra domatesleri, bir adet kesme şekeri ve tuz-karabiberi de ekleyip iyice karıştırın ve ocağın altını kısın.
Domateslerin suyu çekildiğinde yumurtaları çırpın ve maydanozla karıştırıp patlıcanların üzerine dökün.
Yumurta pişdiğinde patlıcan çığırtmanızı afiyetler yiyebilirsiniz.
Küçük Not: Azeriler patlıcan çığırtmasını yufka ekmeği ve kuru soğanla yemeği severler. Yanında ayran da suna bilirsiniz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder