Mavi Badem'li Blog : Bakü'nün ecazkar müzeleri

Kahveni Kendin Yap!

twitter

12 Kasım 2012 Pazartesi

Bakü'nün ecazkar müzeleri


Bakü’de müzelerin çok olmasına rağmen turistlerin ziyaret ettikleri bir kaç müze vardır.
Azerbaycan tarihi hakkında geniş bilgi etmek isteyenlere Tarih müzesini tavsiye ediyorum.




Milli Azerbaycan Tarih Müzesi
Müzenin Bakü’nün en güzel mimarlık abidelerinden olan binası 1895-1896 yıllarında Polonyalı İosif Goslavski tarafında inşa edilmişdir.  Meşhur sahipkar ve hayırsever Hacı Zeynalabdin Tağıyev’in malikanesi olan bu sarayda 1920’den beri müze faaliyet göstermektedir. Detaylı bilgi için tıklayın!
.


Eğer halı tutkunuysanız o zaman Azerbaycan Devlet Halı müzesini ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Bakü Bulvarı’nın tam karşısında, Hazarla yüz-yüze duran bu müzede halıların sihirli alemine kapılacaksınız. Detaylı bilgi için tıklayın!






Modern sanat sevenler, sizleri Modern Sanat Müze’sine (azerice: Müasir İncesenet Muzeyi) davet ediyorum.Müzenin mimarisinden tutmuş, ekpozisiyonlarına kadar her şey sizi kendine valeh bırakacaktır. Ve inanın, müzeden ayrıldığınızda farklı bir yerden çıktığınızı hissedeceksiniz. Detaylı bilgi için tıklayın!




Petrol ülkesine seyahat edip de oradakı petrol sembollerinden sayılan Villa Petrolea’yı ziyaret etmemek imkansız. Nobel Kardeşleri müzesi de adlanan bu müze Bakü’de 2008’de açılmıştır. 1882’de Nobel’ler tarafından inşa edilen ve Villa Petrolea (latince) adlanan bina Bakü Nobeller İrsi Fondunun İsviçre dışında açtıkları ilk müzedir. Müzede Nobel ailesi tarafından kullanılan eşyalar, mobilyalar ve kitaplar toplanmışdır. Müzeye giriş ücretsiz olsa da, önceden telefonla rezervasyon yapmanız gerekmektedir. Detaylı bilgi için tıklayın! 


İndira Gandi’nin ziyaret ettiği Ateş Mabedi-ATEŞGAH!

Bakü’ye seyahat eden turistlerin 80% uğradıkları tarihi mekanlardan biri de Surahanı Ateşgahıdır. Ateş Mabedi diye de bilinen Ateşgah Bakü’den 30km uzaklıkta, Abşeron yarımadasının Surahanı köyünde bulunmaktadır.
Ateşgah XVII-XVIII yüzyıllarda doğal gazın çıktığı arazide ebedi sönmez ateşlerin yerinde inşa edilmiş Ateş Mabedidir. Burası aynı zamanda Zerdüştlerin İbadetgahı gibi de tanınır. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder