Mavi Badem'li Blog : Azerbaycan'da ne iş yapılır, neler satılır?

Kahveni Kendin Yap!

twitter

31 Ekim 2017 Salı

Azerbaycan'da ne iş yapılır, neler satılır?

Son yıllarda Azerbaycan kendini geliştirmekte olup, dünyanın bir çok markalarını kendine çekmeyi başarmıştır. Tüketici kapasitesi her ne kadar tartışılır olsa da, dünyaca ünlü markalar bir şekilde yıllardır başkent Bakü'de kendilerine yer etmeyi başarmışlar. Türk İş Adamları Bakü'yü keşfedeli yıllar oldu :) Fakat nedense ya inşaat sektörünü, ya da lokanta ve pastane tarzı mekanlar açmakla yetiniyorlar. Ve küçücük ülkede yeteri kadar Türk restoranları olduğundan, bazıları zamanla iflas ediyorlar. Oysa, Bakü'de büyük ilgi görecek onlarca küçük fikir vardır ;)


1. Seyyar Simitçi Arabası

Azerbaycanlılar Türk kültürüne, özellikle Türk mutfağına büyük ilgi duyarlar. Sokaklarda bir zamanlar bulunan balık ekmeğin acayip ilgi görmesinin altında da bu sebepler yatıyordu. Şu anda kalkıp da sokakta, özellikle 'Targovıy' ve 'Bulvar' denilen yerlerde bir adet Simit arabası size bayağı gelir getirecektir. 

2. Seyyar Pilavcı Arabası

Azerbaycanlılar farklı tatları denemeyi severler. Sokaklardaki Pilav arabaları onların ilgisini baya çekeceği gibi, sizin için de uygun getiri sağlayacaktır. 

3. Alış Veriş Sitesi

Azerbaycan'da online alış veriş sitesi neredeyse yok derecesinde. Türkiye'de bulunan trendyol, morhipo, 1v1y ve gittigidiyor, hepsiburada gibi siteler seviyesinde ise hiç yok. İnsanların en çok şikayet ettikleri konulardan biri de budur. Azerbaycan'da ilk alış veriş sitesini açsanız, ve bu site giyim sitesi olursa, KÖŞEYİ DÖNDÜNÜZ demektir!

4. Aktar Dükkanı 

Azerbaycan'da en çok ihtiyaç duyulan ve bir gün açılmasını bekledikleri dükkanların başında aktar dükkanları geliyor. Özellikle Türk baharatları, Türk kahvesi, Yeşil ve çeşitli Meyve çayları, sabunlar, yağlar, şallar ve incik boncukla doldurdunuz mu, olay bitti demektir :) 

5. Seyyar Krepçi ve ya Waffle Arabası

Azerbaycan'da bayanlar tatlılara bayılıyorlar. Hatta çayın yanında mutlaka çeşitli reçeller, kurabiyeler, pasta bile yerler. Ayrıca kahvaltıda bile pasta yiyenler gördüm :) Sokakta waffle veya krep arabası görmek, onları çıldırtır resmen. Bu yüzden de Bakü'de kolay ne sata bilirim diye düşünürseniz, WAFFLE arabasıyla dolaşın derim. Hele yanında kahve de sunmanız, sizi Bakü'nün en meşhuru eder. 

6. Kurye Firması 

Azerbaycan'ın en büyük sıkıntılarından biri de kurye firmalarıdır. Ülkede 1 tane Azerpoçt (Devlet Postanesi) ve bir ya da iki tane özel kurye firması vardır. Fakat kapıya kadar kurye hizmeti yok. Hatta tüm instagram ve facebook satıcıları 'metrolara çatdırma' diye not düşer. Yani dilediğiniz metroya aldığınız ürünü satıcı kendisi getirerek size teslim ediyor :) Ayrıca mevcut kurye hizmetleri de çok pahalı. Siz kurye ve lojistik firması açtınız mı, Bakü'de iyi para yaparsınız, derim :) 

Not: Azerbaycan'da iş yaparken sadece Bakü'yü düşünmeyin. İllere de göz atın ve oraları da değerlendirin derim. Çünkü tüm her şey Bakü merkezden olduğundan İl ve köy insanları bu tür yeniliklere hasret.  Örneğin, köylerde döner dükkanı, nikah şekerleri ve davetiyeler, düğün aksesuarları ve hatta kiralık abiye ve gelin mağazaları size Bakü'dekinden daha çok gelir getirecektir. Zira Bakü'nün stresi çekilmez. 













5 yorum:

  1. cilt bakımı, makyaj, vücut bakımı, saç bakımı, sağlıklı yaşam ve beslenme hakkında yardımcı olabileceğimiz ve faydalı bilgiler sunabileceğimiz bir platform oluşturduk.
    Vücut Güzellik, Keratin Bakımı Hakkında Bilmek İsteyeceğin Her Şey!

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat ben yazımda Bakü'yü gelişmemiş gibi gösterecek bir cümle kullanmadım. Sadece yapılacak işlerin listesini çıkardım. Yanlış anlaşılmaya neden olan cümleyi bana söyler misiniz rica etsem?

    İyi günler dilerim :)

    YanıtlaSil
  4. Evet baküde ekonomi zayıf maraş olayı çok az doqru
    Amma bu şehirde rahat geziyorsun yani silahla gezen hiç görmedim.ve çok gelişmiş güzel bi şehir kültür açısından da baya ileride.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben baküye yerleşmek istiyorum ne iş yapa bilirim bana yardım cı olabilirmisimiz05325875180

      Sil