Mavi Badem'li Blog : BODRUM BODRUM!

Kahveni Kendin Yap!

twitter

26 Eylül 2012 Çarşamba

BODRUM BODRUM!





Milas Hava Limanından dışarı çıkar-çıkmaz ‘bu ne ya burası resmen Çöl’ dediğim Bodrum’la tanıştıkca ne kadar çok yanıldığımın farkına vardım. Hava limanından şehre doğru ilerledikce, üzeri beyaz evlerle kaplı tepelerin arasina sıkışmış masmavi Ege’den gözünüzü alamayacaksınız.
Haaa,  Antalyadan geldiyseniz eğer ki ben ordan geliyordum, Bodrum’un yeşillikleri size çok az gelebilir ama Bodrum’dakı  değişik deniz manzaralarını asla başka yerde göremezsiniz. Hele aniden yolunuz yüksek bir tepeden geçtiği zaman ayaklarınızın altında kalan etrafını bembeyaz evler sarmış, üzerinde yatların sırayla dizildiği Ege’ye baktıkca ağzınız açıla kalacaktır.
Bodrum’da turistik hayat hiç de pahalı değil. Burada cebinize uyğun fiyatlara oteller, pansiyonlar ve aylık kiralık konutlar teklif ediliyor. Sahilboyunca dizilmiş restoranlar da pahalı sayılmazlar ve bu restoranların plajlarında hiç ücret ödemeden şezlong kullana bilirsiniz.  
Aylık tatil düşünenler 700-1000 TL arasında havuzlu ve eşyalı konutlar kiralayabilirler. Bodrum merkezde haftada iki kez halk pazarı oluyor. Salı giyim pazarı, Cuma yiyecek pazarı.
Oasis Bodrum AVM’de Mango, Lacoste, Hotiç, Kifidis, Kemal Tanca, House of Brands, CEYO, Dexter, İnci gibi markalar bulabilirsiniz.
Bodrum Marina civarındakı çarşıda da çeşitli hediyeler, giyimler ve kuyumcu mağazaları bulunmaktadır.
Bodrum kaymakamlığı, nüfus müdürlüğü, Bodrum emniyet müdürlüğü (yabancı işlemleri Bodrum Kalesi’nin önünde) de tam Marina karşısında yer almaktadır.
Bodrum’da evlenmek isteyenlerin direkt nüfus müdürlüğüne başvurmaları yeterlidir.
Çökertme kebabı
Restoran ve gece eğlence mekanlarını aramakta hiç de zorlanmayacağınıza tam garanti veriyorum. Çünki Bodrum’un neresinde olursanız olun, sokağa attığınız ilk adımda önünüze bir sürü restoran ve bar çikacaktır.
Sadece Bodrum’da dikkat etmeniz gereken yemeklerin kalitesi. Çünki çoğu restoranın yemekleri aşağı kaliteli sunulmaktadır.
Yöresel yemeklerden Çökertme kebabının tadına bakmağı unutmayınız. Sahilboyu restoranlarda tatlı bulunmaz sadece çeşitli waffle’dan sipariş edebilirsiniz.
Bodrum’da kendi denizi olan oteller pek çok sayılmaz ve otellerin kendi shuttle servisleri bulunmaktadır.
Ve sonda Bodrum sokaklarında görmeye alışık olacağınız tatlı köpekleri sizi asla rahatsız etmezler. Sadece kibarca masaların yanından geçerler ve onlara bir şeyler ikram etmek sizin cömertliğinize kalmıştırJ






1 yorum: